VIBORGegnens Erhvervsråd

Erhvervsklubben: Hvordan siger man kantine på arabisk?


Dato og tid

Mandag d. 2. oktober 2017 kl. 15:00 til 17:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 27. september 2017 kl. 23:55

Sted

Mercantec
Vinkelvej 20
8800 Viborg
Denmark

Arrangør

VIBORGegnens Erhvervsråd
+45 8725 5151
ver@ver.dk


- Praktisk og humoristisk foredrag om integration på arbejdspladsen

Integrationen skal ud af politikernes jerngreb og ind i den praktiske hverdag, hvor den reelt foregår. Det er kort og godt budskabet fra journalist Abdel Aziz Mahmoud, som på egen families krop har oplevet hvordan vejen ind i det danske samfund havde tre spor: Naboskab, venskab og kollegaskab. Det er det hans bog “Hvor taler du flot dansk” handler om, ligesom foredraget tager udgangspunkt i og målrettes netop disse tre spor.

Regeringens integrationsplan stiller store krav til danske virksomheder, som allerede har vist engagement og idérigdom i forhold til at tage imod flygtninge. Men rundt om hjørnet lurer hverdagen – og med den måske lidt mindre opstartsenergi og lidt flere kulturbarrierer.

Med afsæt i ikke mindst sine forældres erfaringer som førstegenerationsflygtninge på Fyn i firserne og halvfemserne fortæller Abdel levende om både nederlag og sejre i deres vej ind på det danske arbejdsmarked. Om sin arbejdsløse fars hundredevis af afslag og telefoniske opsang til Poul Nyrup. Om supermarkedsjobbet, der lærte hans mor dansk. Om hvordan hun i dag selv arbejder frivilligt med flygtninges vej ind på en arbejdsplads. Om hvorfor frokost i kantinen altså bare lige skal forklares lidt grundigere. Og om hvordan han selv – journalist og integrationsdydsmønster – mere end 30 år efter sin ankomst til landet, stadig kan føle sig fremmed i det land, han kalder sit hjem.

Pris:
Gratis for medlemmer - Øvrige 200,- ekskl. moms.
No-show-gebyr på 300,- opkræves ved udeblivelse uden afbud.

Arrangeret i samarbejde med IDA

IDA 

VIBORGegnens Erhvervsråd


Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

VIBORGegnens Erhvervsråd
+45 8725 5151
ver@ver.dk